Villanytűzhely beszerelése

 

tuzhely

A nagy teljesítményű és fix hálózati csatlakozású elektromos tűzhely, főzőlap és sütő bekötését csak szakember végezheti. A nem megfelelően bekötött készülék tűz- és balesetveszélyes lehet!

Amennyiben még nem rendelkezik elektromos tűzhellyel, főzőlappal és a beszerzését tervezi,
célszerű megvizsgáltatni elektromos hálózatát, hogy a vásárolni kívánt készülék Önnél beköthető-e, a rendelkezésre álló hálózat elő van-e készítve a tűzhely fogadására!

Elektromos főzőlap bekötése, elektromos igénye:

Amennyiben elektromos főzőlapot tervezünk a konyhánkba, akkor célszerű megvizsgálni azt, hogy az adott főzőlaphoz milyen elektromos teljesítmény szükséges, ehhez alább találunk egy kis segítséget:

  • 2 főzőzónás főzőlapok:

sencor2zonaAz ilyen kialakítású főzőlapok, amelyek lehetnek: hagyományos platnis, kerámialapos vagy indukciós kialakításúak, úgy lettek tervezve, hogy összteljesítményben 230V 16A-es teljesítményű áramkörről üzemeltethetőek legyenek, így ezeket fix bekötéssel vagy dugaszolóaljzaton keresztül is üzemeltethetjük. Amennyiben az elektromos hálózatunk a konyhában nem teszi lehetővé a nagyobb főzőlapok üzemeltetését, vagy kis konyhát akarunk kialakítani, jó választás lehet a 2 főzőzónás főzőlap.

  • 4 főzőzónás főzőlapok:

morafozolapAz ilyen kialakítású főzőlapok, amelyek lehetnek: hagyományos platnis, kerámialapos vagy indukciós kialakításúak, úgy lettek tervezve, hogy összteljesítményben biztosan meghaladja  a 230V 16A-es teljesítményű áramköri igényt, így azokat csak fix elektromos bekötéssel üzemeltethetjük. Az ilyen főzőlapokhoz külön erre a célra kiépített és odavezetett elektromos áramkört kell biztosítani, amelynek egy fázis esetében 1x32A, két fázis esetében 2x16A teljesítményűnek kell lennie.

Kombinált főzőlap+sütő kialakítás esetében célszerű 3 fázis 3x16A kialakítása, amelyből 2 fázis a főzőlap + 1 fázis a sütő részére kerül bekötésre. Egy fázisú kialakítás esetében 1x32A a főzőlap részére, további 1x16A a sütő részére kerüljön kialakításra.

Irányadó teljesítményadatok:

5.8 KW – 7.2 KW (25-32 A)

Elektromos sütő bekötése, elektromos igénye:

aegsutoA beépíthető elektromos sütők úgy lettek tervezve, hogy összteljesítményben 230V 16A-es teljesítményű áramkörről üzemeltethetőek legyenek, így ezeket fix bekötéssel vagy dugaszolóaljzaton keresztül is üzemeltethetjük. Amennyiben az elektromos hálózatunk a konyhában nem teszi lehetővé a nagy teljesítményű nem beépíthető villanytűzhely üzemeltetését, akkor is jó választás lehet a beépíthető elektromos sütő vásárlása.

Elektromos főzőlap, sütő és villanytűzhely bekötéséről tájékoztató

  • Kedvező árakon vállaljuk elektromos tűzhely, főzőlap és sütő bekötését már előkészített elektromos hálózati csatlakozásra,
  • Elektromos tűzhely, főzőlap és sütő számára vállaljuk elektromos hálózati csatlakozás kialakítását, hálózat bővítését, amennyiben az nem teszi lehetővé a készülék bekötését (amennyiben ez lehetséges),
  • Vállaljuk elektromos tűzhely, főzőlap és sütő cseréjét: a régi kiszerelését és az új beüzemelését,
  • Vállaljuk (fa) munkalap kivágását, a főzőlap részére, viszont ilyen igényeket erőre (a szerelés előtt) kérjük egyeztetni a megrendelésnél!

Az új berendezések bekötése után kitöltjük a garanciapapír beüzemelési részét, így válik érvényessé a készülékre a garancia!

A bekötéseket, amennyiben azok nem járnak hálózati átalakítással 2-3 munkanapon belül, vállaljuk.